Manifest

MANIFEST PER LA RESTITUCIÓ DE LA MEMÒRIA
DELS SABADELLENCS I SABADELLENQUES REPRESALIATS.

Sabadell és una ciutat amb un passat i una història eminentment industrial. Un passat que ha configurat i arrelat un pensament i una cultura ciutadana fortament treballadora, democràtica, progressista i republicana.

Però precisament per aquest motiu, Sabadell i els seus ciutadans han patit una forta repressió en els períodes més foscos de la història del nostre país. Repressió que va dur a la presó, a l’exili, als camps de concentració i als d’extermini nazis i fins a tot a la mort, a centenars de les nostres conciutadanes i conciutadans.

Una repressió que es va acarnissar no només amb els sectors obrers de la ciutat per les seves idees polítiques, si no que es va estendre a amples sectors: joves, veïns, gais i lesbianes, objectors de consciència, el món de la cultura i les arts, i un llarg etcètera.

Amb ocasió del tancament de la presó Model de Barcelona, autèntic símbol d’aquesta repressió, les persones, entitats i col·lectius socials i polítics que signem aquest manifest, volem refermar el nostre compromís en la lluita per la defensa dels drets civils i les llibertats democràtiques i el treball per la recuperació, restitució i divulgació de la memòria històrica de la nostra ciutat i, en aquest cas i especialment, de tots els represaliats i represaliades de Sabadell.

Al mateix temps, fem una crida a tota la ciutadania a:

  • Donar suport i difondre aquest manifest, adherint-s’hi:
  • Participar a l’acte d’homenatge i reconeixement a tots els represaliats i represaliades sabadellencs per defensar els drets civils i les llibertats democràtiques, que es durà a terme a la presó Model de Barcelona el proper dia 30 d’Octubre a les 18:30 h.
  • Promoure la recuperació i divulgació, especialment entre les persones més joves de Sabadell, de la historia de la repressió a la nostra ciutat, massa anys amagada quan no tergiversada barroerament.
  • Exigir a les administracions del nostre país i la nostre ciutat seguir treballant, i esmercin més esforços en la tasca de recuperació rigorosa de la història del país, promovent el màxim nombre d’iniciatives possibles i assignant els recursos necessaris.

Sabadell, 18 d’octubre del 2017

Elaborat el Manifest “Restitució de la Memòria dels sabadellencs i sabadellenques represaliats” i iniciada la seva difusió, el país ha entrat en una dinàmica d’increment de la repressió i de vulneració dels principis i drets democràtics individuals i col·lectius que ha dut, als promotors de la present iniciativa i especialment als assistents a les reunions dels passats dies 18 i 23, a emetre les següents

MANIFESTACIONS

Condemnem la vulneració dels drets fonamentals i les llibertats democràtiques que s’estan produint aquests dies per part dels organismes de l’Estat.

Fem una crida a la societat catalana a respondre d’una manera pacífica, ferma i continuada en defensa de les institucions i dels drets fonamentals.

Requerim que els problemes polítics han de tenir una resposta política i no repressiva i, per això, exigim la llibertat immediata de tots els empresonats per raons polítiques.

Cridem a respondre de manera coordinada i continuada davant de qualsevol acció que conculqui els drets fonamentals i no descartem cap forma pacífica i consensuada de mobilització i resposta de país.

Sabadell, 24 d’octubre del 2017

Anuncis